Poliittista aktivoitumista

Tämä on pienyrittäjän ja pikkukapitalistin kanta. Eurooppa on pienempi läntti maailman kartalla kuin Suomi Euroopan. Kun tähyämme kauemmas rajojen taakse ja tulevaisuuteen, niin isoja mahdollisuuksia – tämmöiselle firmalle pienetkin asiat ovat isoja – siintää uusien talousmahtien suunnassa, Venäjä tietysti lähimpänä. Sinne ja joka paikkaan mennään paitsi Indie Filmsin tyylillä pää edellä seinään myös tyylikkäämmällä diplomatialla, valtion päämies edellä. Siihen hommaan tarvitaan pätevä veikkonen.

Semmoistakin on ollut mielessä, että kun suurin osa kaikesta tarpeellisesta ja tarpeettomasta romusta näperrellään kokoon ties missä ja mitä kummallisemmissa olosuhteissa, ei olisi paskempi juttu, jos ulkopolitiikan ykkösmies ottaisi tuommoisetkin asiat huomioon tavallisten kauppa- ja rahajuttujen lisäksi. Ja hei, tämä toinenkaan kappale ei ole viherpiipertäjän ininää. Kapitalismissa eletään mutta kyllä sekin voidaan takoa viksummaksi ja vastuullisemmaksi. Haaviston äänestäminen näissä vaaleissa edistää asiaa enemmän kuin yksikään kansallinen mielenosoituskulkue ikinä.

– Tomi Riionheimo